Το κρυμμένο χέρι που διαμόρφωσε την ιστορία

Το παρακάτω κείμενο είναι ελεύθερη μετάφραση του εξής κειμένου :
https://vigilantcitizen.com/vigilantreport/the-hidden-hand-that-changed-history/
Το κρυμμένο χέρι

Υπάρχει περίπτωση να έχει καθοδηγηθεί η πορεία της ιστορίας από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με κοινά συμφέροντα; Οι πίνακες και οι φωτογραφίες μεγάλων ανθρώπων των περασμένων αιώνων αποκαλύπτουν ένα κοινό νήμα που τους συνδέει μεταξύ τους. Είναι τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς κρύβουν το ένα χέρι όταν ποζάρουν; Πάμε να εξετάσουμε τη μασονική προέλευση του “κρυμμένου χεριού” και των ισχυρών ανθρώπων που χρησιμοποίησαν αυτή τη χειρονομία σε διάσημα πορτρέτα.

“Η σημερινή σκέψη ενός δημοκρατικού παγκόσμιου καθεστώτος δεν είναι ούτε νέα τάση ούτε τυχαία. Το έργο της διαμόρφωσης του υπόβαθρου της απαραίτητης γνώσης για την εγκαθίδρυση της διαφωτισμένης δημοκρατίας σε όλα τα έθνη συνεχίζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια από μυστικές κοινωνίες.”

Manly P. Hall, Secret Destiny of America

Υπάρχει μια κρυφή δύναμη πίσω από τα παγκόσμια γεγονότα των περασμένων αιώνων; Η πτώση των ευρωπαϊκών μοναρχιών, η ανάδειξη της Εποχής του Διαφωτισμού και ο δρόμος προς μια παγκόσμια δημοκρατία, μήπως είναι μέρος ενός μεγάλου σχεδίου που οδηγείται από ένα “κρυφό χέρι”; Πριν την έλευση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εικόνες των ηγετών υπήρχαν μόνο σε πορτρέτα με επιβλητικές πόζες. Έχουν αυτά τα πορτρέτα κάποιο απόκρυφο νόημα;

Μία από αυτές τις πόζες είναι η “απόκρυψη του χεριού”. Οι καθηγητές ιστορίας ίσως προσπάθησαν να σας εξηγήσουν γιατί ο Ναπολέοντας εμφανιζόταν συχνά με το ένα χέρι στο πανωφόρι του. Η κοινή εξήγηση είναι η εξής :

“Έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί ο Ναπολέων απεικονίζεται παραδοσιακά με το ένα χέρι στο πανωφόρι του. Μερικές από αυτές τις θεωρίες είναι οι εξής : είχε έλκος στομάχου, κούρδιζε το ρολόι του, είχε φαγούρα στο δέρμα, ήταν αγενές να βάλεις τα χέρια στις τσέπες, είχε καρκίνο του μαστού, είχε παραμορφωμένο χέρι, έκρυβε ένα αρωματισμένο φακελάκι και το μύριζε κρυφά, δεν άρεσε στους καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν χέρια”

Tom Holmberg

Εκτός και εάν όλα τα άτομα που θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο είχαν έλκος στομάχου ή παραμορφωμένα χέρια, η χειρονομία αυτή έχει πιθανότατα μια συγκεκριμένη έννοια. Τα περισσότερα άτομα που τη χρησιμοποιούν είναι αποδεδειγμένα (και συχνά ενθουσιώδη) μέλη του Ελευθεροτεκτονισμού. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη σημασία αυτής της χειρονομίας στις Μασονικές τελετουργίες και το γεγονός ότι όλες οι ελίτ είτε ήταν μέρος του Ελευθεροτεκτονισμού είτε είχαν επίγνωση του θέματος, η επαναλαμβανόμενη αυτή χειρονομία είναι απλώς αδύνατο να είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης. Μπορεί στην πραγματικότητα να συναντηθεί σε τελετουργίες του Βαθμού της Βασιλικής Αψίδας του Ελευθεροτεκτονισμού, και οι παγκόσμιοι ηγέτες που τη χρησιμοποιούν στην ουσία είναι σαν να λένε διακριτικά σε άλλους μυημένους του τάγματος : “Είμαι μέρος του, σε αυτό πιστεύω και γι’ αυτό δουλεύω“.

Ο Βαθμός της Βασιλικής Αψίδας

Το Τριπλό Τ
Το Τριπλό Τ

Ο Βαθμός της Βασιλικής Αψίδας (ο 13ος βαθμός του Σκωτικού τύπου ή ο 7ος βαθμός του τύπου της Υόρκης) είναι επίσης γνωστός ως ο Μασόνος του Μυστικού. Κατά τη διάρκεια αυτού του Βαθμού, λέγεται ότι οι μυημένοι λαμβάνουν μεγάλες Μασονικές αλήθειες.

“Τα μέλη αυτού του Βαθμού είναι επονομασμένοι σύντροφοι και “δικαιούνται πλήρη εξήγηση των μυστηρίων του Τάγματος”, ενώ στους προηγούμενους βαθμούς αναγνωρίζονται από την κοινή, γνωστή ονομασία των αδελφών, και διατηρούνται σε μια κατάσταση βαθιάς αγνοίας του υψηλού μυστικού που αποκαλύπτεται στο παρόν Παράρτημα. Αυτό συνάδει με το έθιμο του Πυθαγόρα, ο οποίος έτσι διέκρινε τους μαθητές του. Μετά από μια δοκιμασία πέντε ετών, όπως προαναφέρθηκε, γινόταν δεκτοί στην παρουσία του διδασκάλου, αποκαλούνταν σύντροφοι του και τους επιτρεπόντανε να συνομιλούν ελεύθερα μαζί του. Όσο διαρκούσε αυτή η δοκιμασία, τους έδινε τις οδηγίες του πίσω από ένα παραβάν”

John Fellows, Fellows’s Enquiry on the Origin, History και Purport of Freemasonry

“Εάν περάσουμε στη Βασιλική Αψίδα, λαμβάνουμε μια υπέροχη γνώση και βρίσκουμε όλα τα πράγματα τέλεια. Αυτή είναι η τελειότητα της Μασονίας και δεν μπορεί να ξεπεραστεί από κανένα ανθρώπινο θεσμό.”

George Oliver, Lectures on Freemasonry

Κατά τη διάρκεια του Βαθμού, ο μυημένος μαθαίνει το ιερό όνομα του Θεού.

“Ένας Βαθμός απερίγραπτα πιο σεβαστός, μεγαλοπρεπής και σημαντικός από οτιδήποτε προηγείται, και είναι, στην πραγματικότητα, η κορυφή και η τελειότητα της αρχαίας Μασονίας. Εντυπωσιάζει στο μυαλό μας η πίστη στην ύπαρξη ενός Θεού, χωρίς αρχή ημερών ή τέλη ετών, το μεγάλο και ακατανόητο Άλφα και Ωμέγα, και μας θυμίζει την ευλάβεια που οφείλεται στο Άγιο Όνομά Του.”

George Oliver, Historical Landmarks

Αυτό το ιερό όνομα είναι Ζαβουλών (Jahbulon), ένας συνδυασμός λέξεων που σημαίνει “θεός” στα Συριακά, τα Χαλδαϊκά και τα Αιγυπτιακά.

“ΙΕΧΩΒΑΣ. Από τις παραλλαγές του ιερού αυτού ονόματος που χρησιμοποιούνται στα διάφορα έθνη της γης, τρεις αξίζουν ιδιαίτερα την προσοχή των Μασόνων της Βασιλικής Αψίδας :
1. ΚΥΡΙΟΣ (JAH). Αυτό το όνομα του Θεού βρίσκεται στον 68ο Ψαλμό, εδ. 4.
2. ΜΠΆΑΛ Ή ΜΠΕΛ. Αυτή η λέξη υποδηλώνει έναν άρχοντα, αφέντη ή κάτοχο, και ως εκ τούτου εφαρμόστηκε από πολλά έθνη της Ανατολής για να υποδηλώσει τον Κύριο όλων των πραγμάτων, και τον Κύριο του κόσμου.
3. ΟΝ. Αυτό ήταν το όνομα με το οποίο λατρευόταν ο ΙΕΧΩΒΑΣ στους Αιγύπτιους”.

Malcolm C. Duncan, Duncan’s Masonic Ritual and Monitor

Το τελετουργικό μύησης σε αυτόν τον βαθμό καθιερώνει την επιστροφή στην Ιερουσαλήμ τριών Εξεχόντων Μασόνων που κρατούνταν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα. Δεν θα αναλύσουμε ολόκληρη την τελετή και τον συμβολισμό, αλλά από ένα σημείο και μετά ο μυημένος καλείται να μάθει έναν μυστικό κωδικό και μια χειραψία για να περάσει από μια σειρά πέπλων. Η ακόλουθη εικόνα απεικονίζει το σήμα του χεριού που απαιτείται για να περάσει από το δεύτερο πέπλο, όπως τεκμηριώνεται στο Duncan’s Masonic Ritual and Monitor :

Duncan’s Masonic Ritual and Monitor
Το κρυμμένο χέρι

“Διδάσκαλος του δεύτερου πέπλου: πρέπει να είστε οι Τρεις Εξέχοντες Διδάσκαλοι, διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να είχατε φτάσει ως εδώ. Αλλά πιο μακριά δεν μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς τα λόγια, το σύμβολο και το λόγο της προτροπής μου. Τα λόγια μου είναι ο Σήμ, ο Ιάφεθ και ο Αδωνιράμ. Το σύμβολο μου είναι αυτό : (ωθώντας το χέρι του στον κόρφο του). Είναι μίμηση αυτού που δόθηκε από τον Θεό στον Μωυσή, όταν τον διέταξε να βάλει το χέρι στον κόρφο του και, βγάζοντας το, έγινε λεπρό σαν χιόνι. Ο λόγος της προτροπής μου είναι επεξηγηματικός αυτού του συμβόλου, και βρίσκεται στα γραπτά του Μωυσή, δηλαδή το τέταρτο κεφάλαιο της Εξόδου”:

“Και ο Κύριος του είπε ακόμα: Βάλε τώρα το χέρι σου στον κόρφο σου. Και έβαλε το χέρι του στον κόρφο του· και όταν το έβγαλε, να, το χέρι του ήταν λεπρό σαν χιόνι”

Malcolm C. Duncan, Τεκτονική τελετή και οθόνη Duncan

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η χειρονομία λέγεται ότι εμπνέεται από την Έξοδο 4:6. Σε αυτό το εδάφιο της Βίβλου, η καρδιά (“κόρφος”) συμβολίζει αυτό που είμαστε και το χέρι αυτό που κάνουμε. Επομένως, μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής : Αυτό που είμαστε είναι αυτό που κάνουμε. Η συμβολική σημασία αυτής της χειρονομίας μπορεί να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από διάσημους Μασόνους. Το κρυμμένο χέρι επιτρέπει σε άλλους μυημένους να γνωρίζουν ότι το άτομο που απεικονίζεται είναι μέρος αυτής της μυστικής Αδελφότητας και ότι οι πράξεις του εμπνεύστηκαν από τη μασονική φιλοσοφία και τις πεποιθήσεις της. Επιπλέον, το χέρι που εκτελεί τις ενέργειες κρύβεται πίσω από το ύφασμα, το οποίο μπορεί συμβολικά να αναφέρεται στη κρυφή φύση των ενεργειών των Μασόνων. Ας δούμε μερικούς διάσημους που χρησιμοποίησαν αυτό το σύμβολο.

Ναπολέων Βοναπάρτης

Ναπολέων στο Tuileries
Ο Ναπολέων, γνωστός Μασόνος, στο σπουδαστήριο του στο Tuileries, 1812

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης (1769-1821) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης της Γαλλίας, του οποίου οι ενέργειες διαμόρφωσαν την Ευρωπαϊκή Πολιτική στις αρχές του 19ου αιώνα. Μυήθηκε στη στοά του Στρατού της Φιλαδέλφειας το 1798. Τα αδέρφια του, ο Ζοζέφ, ο Λυσιέν, ο Λουί και ο Ζερόμ, ήταν επίσης Ελευθεροτέκτονες. Πέντε από τα έξι μέλη του Μεγάλου Συμβουλίου της Αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα ήταν Ελευθεροτέκτονες, όπως και έξι από τους εννέα Αυτοκρατορικούς Λειτουργούς και 22 από τους 30 Στρατάρχες της Γαλλίας. Η συσχέτιση του Ναπολέοντα με τη Μασονία είναι υποβαθμισμένη στα ιστορικά αρχεία. Ο Τεκτονικός ερευνητής J.E.S Tuckett αναφέρεται σε αυτή την κατάσταση :

“Είναι περίεργο το γεγονός ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στη συμμετοχή του Μεγάλου Ναπολέοντα στη Μασονική Αδελφότητα δεν εξετάστηκαν ποτέ λεπτομερώς, διότι το θέμα είναι σίγουρα ενδιαφέρον, και – βλέποντας τον αξιοσημείωτο ρόλο που έπαιξαν αξιόλογοι άντρες στις υποθέσεις της Ευρώπης, σε μια εποχή που ο Ευρωπαϊκός Ελευθεροτεκτονισμός αγωνιζόταν να φέρει μια κανονική τάξη μέσα από το χάος – δεν μπορεί να μην έχει σημαντική επίπτωση στη Μασονική ιστορία”

Στο δοκίμιό του για τον Ναπολέοντα και τη Μασονία, ο Tuckett ισχυρίζεται:

“Υπάρχουν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Ναπολέοντας γνώριζε τη φύση, τους στόχους και την οργάνωση του Ελευθεροτεκτονισμού: ότι τον ενέκρινε και τον χρησιμοποίησε για να προωθήσει τους σκοπούς του”

J.E.S. Tuckett, Napoleon I and Freemasonry

Λέγεται επίσης ότι ο Ναπολέοντας είχε βοηθηθεί από αποκρυφιστικές δυνάμεις. Το 1813 ηττήθηκε στη Λειψία και άφησε πίσω του ένα “Ντουλάπι με Αξιοπερίεργα” στο οποίο ένας Πρώσος αξιωματικός ανακάλυψε το Βιβλίο της Μοίρας (Book of Fate) και το Oraculum (χειρόγραφο μαντείας). Αρχικά, το Oraculum ανακαλύφθηκε σε έναν από τους Βασιλικούς τάφους της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια μιας Γαλλικής στρατιωτικής αποστολής του 1801. Ο αυτοκράτορας διέταξε να μεταφραστεί το χειρόγραφο (του οποίου η μετάφραση είναι το Βιβλίο της Μοίρας) από έναν διάσημο Γερμανό ερευνητή και αρχαιολόγο . Από εκεί και μετά, το Oraculum έγινε ένα από τα πολυτιμότερα υπάρχοντα του Ναπολέοντα. Το συμβουλεύτηκε πολλές φορές και λέγεται ότι “δημιούργησε ερέθισμα για τις πιο κερδοσκοπικές και επιτυχημένες επιχειρήσεις του”

Κρυμμένο χέρι Ναπολέων
Κρυμμένο χέρι

Καρλ Μαρξ

Καρλ Μαρξ

Ο Καρλ Μαρξ είναι γνωστός ως ο ιδρυτής του σύγχρονου κομμουνισμού. Παρά το γεγονός ότι το έχουν αρνηθεί ορισμένοι Μασόνοι, ο Μαρξ λέγεται ότι ήταν Ελευθεροτέκτονας 32ου βαθμού της στοάς της Μεγάλης Ανατολής. Ο Μαρξ έγινε εκπρόσωπος των αθεϊστικών και σοσιαλιστικών κινημάτων της Ευρώπης. Σχεδίασε την αντικατάσταση των μοναρχιών με σοσιαλιστικές δημοκρατίες, με επόμενο βήμα τη μετατροπή σε κομμουνιστικές δημοκρατίες.

Τζορτζ Ουάσινγκτον

Τζορτζ Ουάσινγκτον

O Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν ένας από τους Πατέρες του Έθνους των Ηνωμένων Πολιτειών και θεωρείται ως ο “Σημαντικότερος Αμερικανός Μασόνος”. Ο Charles Willson Peale δημιούργησε αυτόν τον πίνακα όταν ο Ουάσιγκτον ήταν 52 ετών. Παρατηρήστε τη θέση των ποδιών του Ουάσιγκτον : σχηματίζουν ένα επιμήκη τετράγωνο. Η θέση των ποδιών είναι υψίστης σημασίας για τον Μασονικό συμβολισμό. Συγκρίνετε την με αυτό το απόσπασμα από το Ritual Monitor του Duncan :

Ritual Monitor του Duncan
Οι τρεις θέσεις των ποδιών

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Ο Μότσαρτ θεωρείται ως ένας από τους πιο δημιουργικούς και σημαντικούς συνθέτες της μουσικής. Ήταν επίσης Ελευθεροτέκτονας και μυήθηκε στην Αυστριακή στοά Zur Zur Wohltatigkeit στις 14 Δεκεμβρίου του 1784. Οι δημιουργίες του Μότσαρτ συχνά περιελάμβαναν σημαντικά μασονικά στοιχεία. Η όπερα “Μαγικός Αυλός” βασίστηκε κυρίως σε Μασονικές αρχές.

“Η μουσική των Ελευθεροτεκτόνων περιείχε μουσικές φράσεις και τεχνικές που είχαν συγκεκριμένες σημειολογικές έννοιες. Για παράδειγμα, η Μασονική τελετή μύησης ξεκινούσε με τον υποψήφιο να χτυπά τρεις φορές την πόρτα για να ζητήσει την αποδοχή. Αυτό εκφράζεται μουσικά ως διάστικτη μορφή, για παράδειγμα :Αυτή η μορφή εμφανίζεται στην εισαγωγή της όπερας του Μότσαρτ “Μαγικός Αυλός”, υποδηλώνοντας την έναρξη της Μασονικής μύησης.”

Katherine Thompson, The Masonic Thread in Mozart

Η μουσική εξέλιξη του Μαγικού Αυλού βασίστηκε στη Χρυσή Αναλογία (1,6180…), την αναλογία που θεωρείται θεία από τις Μυστηριακές Σχολές.

Ακολουθούν μερικές συνθέσεις που δημιουργήθηκαν από τον Μότσαρτ για χρήση σε Μασονικές στοές :

  • Lied (τραγούδι) “Gesellenreise, για χρήση κατά την εγκατάσταση νεοφερμένων”
  • Καντάτα για τενόρο και ανδρική χορωδία Die Maurerfreude (“Η χαρά του Μασόνου”)
  • Μουσική για Μασονική κηδεία (Maurerische Trauermusik)
  • Δύο τραγούδια για τον εορτασμό της έναρξης του “Zur Neugekrönten Hoffnung”
  • Καντάτα για τενόρο και πιάνο, Die ihr die unermesslichen Weltalls Schöpfer ehrt
  • Η Μικρή Μασονική Καντάτα (Kleine Freimaurer-Kantate) με τίτλο Laut verkünde unsre Freude, για σολίστα, ανδρική χορωδία και ορχήστρα

Μαρκήσιος ντε Λα Φαγιέτ

Μαρκήσιος ντε Λα Φαγιέτ

Ο Μαρκήσιος ντε Λα Φαγιέτ ήταν Ελευθεροτέκτονας 33ου βαθμού. Σύμφωνα με το 10,000 Famous Freemasons του Willam R. Denslow, ο Λα Φαγιέτ ήταν ένας Γάλλος στρατιωτικός αξιωματούχος, στρατηγός στον Αμερικανικό Επαναστατικό Πόλεμο και ηγέτης της Εθνοφρουράς κατά τη διάρκεια της αιματηρής Γαλλικής Επανάστασης. Ο Λα Φαγιέτ έγινε επίσης επίτιμος Μεγάλος Διοικητής του Ανώτατου Συμβουλίου της Νέας Υόρκης. Πάνω από 75 Μασονικά σώματα στις ΗΠΑ έχουν πάρει το όνομά του, συμπεριλαμβανομένων 39 στοών, 18 παραρτημάτων, 4 συμβουλίων, 4 διοικήσεων και 7 Σκωτικών τελετουργικών σωμάτων.

Σάλομον Ρότσιλντ

Σάλομον Ρότσιλντ

Ο Σάλομον Ρότσιλντ ήταν ο ιδρυτής του Βιεννέζικου κλάδου της εξέχουσας οικογένειας Μάγερ Άμσκελ Ρότσιλντ (Mayer Amschel Rothschild). Η πιο ισχυρή οικογένεια στον κόσμο έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας. Οι Ρότσιλντ είναι επίσης οι βασικοί φορείς πίσω από τη δημιουργία του Σιωνισμού και του κράτους του Ισραήλ.

Η δύναμη των Ρότσιλντ ξεπέρασε τα όρια της Μασονικής στοάς. Λέγεται ότι αποτελούν μέρος των δεκατριών “Γραμμών Αίματος των Πεφωτισμένων” (“Illuminati Bloodlines”). Μια ανάλυση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ (διαβάστε το άρθρο εδώ) επιβεβαιώνει τον ασπασμό των Ρότσιλντ όσον αφορά τον Μασονικό συμβολισμό.

Σιμόν Μπολίβαρ

Σιμόν Μπολίβαρ

Γνωστός ως “El Libertador” (ο Ελευθερωτής), ο Μπολίβαρ θεωρείται ως ο “Τζορτζ Ουάσινγκτον της Νότιας Αμερικής”. Έγινε μέλος του Ελευθεροτεκτονισμού στο Κάδιξ της Ισπανίας, έλαβε το βαθμό του Σκωτικού Τελετουργικού Τύπου στο Παρίσι και ήταν ιππότης σε ένα Διοικητήριο των Ναϊτών Ιπποτών στη Γαλλία το 1807. Ο Μπολίβαρ ίδρυσε και υπηρέτησε ως Μαιτρ της στοάς Protectora de las Vertudes Lodge No. 1 στη Βενεζουέλα. Η χώρα της Βολιβίας πήρε το όνομά του. Ο Μπολίβαρ διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Κολομβίας, του Περού και της Βολιβίας στη δεκαετία του 1820. Ανήκε στη στοά Order and Liberty Lodge No. 2 στο Περού.

Παρατηρήστε την στάση των ποδιών του (επιμήκη τετράγωνο) και το μοτίβο σκακιέρας του δαπέδου, επίσης Μασονικό. Η στάση του μπορεί να έχει εμπνευστεί από τον βαθμό Knights of Christian Mark όπως απεικονίζεται παρακάτω στο Richardson’s Monitor of Freemasonry :

Knights of Christian Mark

Ιωσήφ Στάλιν

Ιωσήφ Στάλιν φωτομονταζ
Αφού πυροβολήθηκε το 1940, ο νεαρός στα δεξιά αφαιρέθηκε από τη φωτογραφία
Ιωσήφ Στάλιν
Κρυμμένο χέρι

Το καθεστώς τρόμου του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση οδήγησε στο θάνατο εκατομμυρίων συμπατριωτών του. Εμφανίζεται συχνά σε εικόνες να χρησιμοποιεί την κρυφή χειρονομία. Δεν έχουν βρεθεί επίσημα αρχεία που να αποδεικνύουν τη μύηση του Στάλιν στον Ελευθεροτεκτονισμό. Φυσικά, δικτάτορες όπως ο Στάλιν έλεγχαν αυστηρά όλες τις πληροφορίες που αφορούσαν τον εαυτό τους και τις υποθέσεις τους, καθιστώντας δύσκολο να αποδειχθεί το οτιδήποτε. Η απόκρυψη του χεριού του, ωστόσο, παρέχει ένδειξη για την πιθανή υποταγή του σε μια απόκρυφη αδελφότητα.

Επίλογος

Όπως φαίνεται παραπάνω, οι ηγέτες που χρησιμοποίησαν τη χειρονομία του “κρυμμένου χεριού” είχαν μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια ιστορία και πολλοί ήταν επιβεβαιωμένοι Μασόνοι. Αυτή η χειρονομία είναι μια προφανής αλλά ευρέως παραμελημένη λεπτομέρεια που υπονοεί τον ασπασμό του ηγέτη στην απόκρυφη φιλοσοφία. Κατανοώντας αυτό το γεγονός και αναγνωρίζοντας την ΤΕΡΆΣΤΙΑ επιρροή που είχαν αυτοί οι ηγέτες στην πορεία της ιστορίας, μπορούμε να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει μια κρυφή δύναμη που οδηγεί τον κόσμο σε μια διεθνή δημοκρατία.

Τα μέλη αυτών των αδελφοτήτων μπορεί να είχαν διαφορετικές απόψεις ή να ακολουθούσαν διαφορετικές παρατάξεις (κομμουνισμός εναντίον καπιταλισμού), αλλά η θεμελιώδης φιλοσοφία, οι πεποιθήσεις και οι τελικοί στόχοι είναι οι ίδιοι : η έλευση μιας “Εποχής του Λογικής και του Διαφωτισμού”. Φυσικά, όλοι οι σοβαροί ερευνητές γνωρίζουν ήδη τον ρόλο της Μασονίας στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας. Η χειρονομία του “κρυμμένου χεριού”, που χρησιμοποιείται συχνά από ιστορικές φιγούρες είναι απλώς η εξωτερική έκφραση αυτού του ελάχιστα γνωστού γεγονότος. Όπως είπε ο Κομφούκιος, “Τα σημάδια και τα σύμβολα κυβερνούν τον κόσμο, όχι τα λόγια ούτε οι νόμοι”. Τα λόγια και οι πολιτικές αυτών των ανθρώπων τελικά θα διαστρεβλωθούν και θα ξεχαστούν, αλλά η εικόνα τους θα παραμείνει στους αιώνες.

Σχολιάστε

Loading...