Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου επιτράπηκε να συμβεί

Καθώς εκτυλίσσεται η Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, κάποια πράγματα παραμένουν ανεξήγητα. Πρώτον: Πώς απέτυχε το Ισραήλ να προβλέψει τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου; Δεύτερον: Ποια ήταν η στρατηγική της Χαμάς πίσω από αυτές τις επιθέσεις; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα ίσως προκαλέσει αντιδράσεις.

Το παρακάτω κείμενο είναι ελεύθερη μετάφραση του εξής κειμένου :
https://vigilantcitizen.com/vigilantreport/the-october-7th-attacks-on-israel-were-allowed-to-happen-heres-why/

Τις τελευταίες εβδομάδες έλαβα (Σ.τ.Μ. ο VigilantCitizen) μηνύματα από αναγνώστες που ήθελαν να πάρω θέση όσον αφορά την Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. Συνήθως προσπαθώ να αποφεύγω πολιτικά θέματα, επειδή πρόκειται, λίγο πολύ, για στημένη παράσταση και αυτός ο ιστότοπος ασχολείται κυρίως με αυτούς που κινούν τα νήματα. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση παίζονται πολλά στο παρασκήνιο και δυστυχώς αρκετοί είναι αυτοί που δεν τα αντιλαμβάνονται.

Αμέσως μετά την έναρξη της σύγκρουσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με μηνύματα του τύπου “Στέκομαι στο πλευρό της Παλαιστίνης” ή “Στέκομαι στο πλευρό του Ισραήλ”. Ενώ κατανοώ ότι κάποιοι “στέκονται” στο πλευρό του λαού τους, κάποιοι άλλοι χρειάζεται να κάτσουν και να αναρωτηθούν αν είναι σωστό να αποδέχονται φρικαλεότητες επειδή οι αντίπαλοι “το άξιζαν”. Κανείς δεν το άξιζε. Οι περισσότεροι που υπέφεραν και πέθαναν ήταν αθώοι πολίτες.

Αν και είναι απολύτως ανθρώπινο το να διαλέγει κανείς στρατόπεδο (κατακρίνοντας ταυτόχρονα την αντίπαλη παράταξη), δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Κάθε άλλο.

Για να αναλύσει κανείς σωστά αυτό το θέμα, πρέπει να πάρει μια βαθιά ανάσα, να κάνει ένα βήμα πίσω και να δει τη συνολική εικόνα. Επιπλέον, πρέπει να βάλει στην άκρη τα συναισθήματα του και να θέσει στον εαυτό του ένα πολύ βασικό ερώτημα: “Ποιος τελικά επωφελείται από αυτό;”

Όταν γίνει αυτό, ίσως καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Μπορεί στην πραγματικότητα και τα δύο στρατόπεδα να είναι ένα και το αυτό.

Ορίστε ένα γεγονός που πρέπει να λάβουμε υπόψη: Οι ηγέτες της Χαμάς δεν είναι “μαχητές της ελευθερίας” και το Ισραήλ δεν “αυτοαμύνεται”. Δεν υπάρχουν “καλοί” σε καμία από τις δύο παρατάξεις παρά μόνο άνθρωποι που επιδιώκουν συγκεκριμένους στόχους.

Αν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο δε στέκει, τότε αναρωτηθείτε: Έχει καν λογική η προέλευση αυτής της σύγκρουσης;

Το πρόσχημα του πολέμου

Στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς εξαπέλυσε μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων σε ισραηλινά εδάφη που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας. Η ημερομηνία αυτή δεν ήταν τυχαία. Ήταν σχεδόν 50 χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου του Γιομ Κιπούρ στις 6 Οκτωβρίου 1973. Επιπλέον, η 7η Οκτωβρίου είναι ημέρα αργίας των Εβραίων (Sabbath) και ημερομηνία πολλών εβραϊκών εορτών. Με άλλα λόγια, η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε σκόπιμα για τη θρησκευτική και συμβολική της σημασία.

Όλοι γνωρίζουμε τα αποτρόπαια συμβάντα εκείνης της ημέρας.

Μέσα σε μία μόνο ημέρα, 859 ισραηλινοί πολίτες και τουλάχιστον 348 ισραηλινοί στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε κοντινές πόλεις, κιμπούτς, στρατιωτικές βάσεις και σε ένα μουσικό φεστιβάλ κοντά στο Ρεΐμ. Περίπου 250 ισραηλινοί πολίτες και στρατιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων ο αριθμός των απαχθέντων παιδιών ανέρχεται σε περίπου 30.

New York Times, What We Know About the Death Toll in Israel From the Hamas-Led Attacks

Όσοι παρακολούθησαν τις κτηνωδίες στα βίντεο που κυκλοφορούν, έγιναν μάρτυρες στιγμών απόλυτου κακού και φρίκης που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις την πίστη σου στην ανθρωπότητα. Αυτές οι κτηνωδίες ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το Ισραήλ για να δικαιολογήσει την ολοκληρωτική εισβολή στη Γάζα, μαζί με έναν παρατεταμένο πόλεμο στην περιοχή.

Όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, όλα όσα διεπράχθησαν επιτράπηκε να συμβούν. ‘Ήταν το τέλειο πρόσχημα πολέμου.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Kαθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας, τα έθνη που ήθελαν να εισβάλουν σε μια περιοχή πάντα αντιμετώπιζαν ένα σημαντικό πρόβλημα: Αν θεωρηθούν ως ο επιτιθέμενος, η κοινή γνώμη θα στραφεί εναντίον τους.

Tο πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε με δοκιμασμένες τεχνικές που εξακολουθούν να λειτουργούν έως και σήμερα: False-flags και ψευδοεπιχειρήσεις.

Μία επιχείρηση τύπου False-flag διαπράττεται με σκοπό να συγκαλύψει τον πραγματικό υπεύθυνο και ταυτόχρονα να αποδώσει την ευθύνη σε τρίτο.

Ψευδοεπιχειρήσεις είναι εκείνες στις οποίες οι δυνάμεις της μιας παράταξης μεταμφιέζονται σε δυνάμεις της εχθρικής παράταξης. Για παράδειγμα, μια κρατική δύναμη μπορεί να μεταμφιέσει ομάδες πρακτόρων σε αντάρτες και, με τη βοήθεια αποστατών, να διεισδύσει σε περιοχές ανταρτών.

Δεν λέω ότι οι επιθέσεις έγιναν από Ισραηλινούς μεταμφιεσμένους σε Παλαιστίνιους. Ωστόσο, αυτό που λέω είναι ότι η Χαμάς έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε το Ισραήλ και της “επετράπη” μια ημέρα φρικαλεοτήτων ώστε να τρομοκρατήσει ολόκληρη την υδρόγειο. Και τα κατάφερε. Λίγα λεπτά μετά τις επιθέσεις, αποκρουστικά βίντεο έπληξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποια θύματα έγιναν το “πρόσωπο” της φρίκης.

Η Shani Louk, μια 22χρονη γερμανοϊσραηλινη καλλιτέχνιδα τατουάζ και influencer συνελήφθη από τη Χαμάς ενώ συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ του Ρεΐμ. Ένα βίντεο με το σώμα της να παρελαύνει στους δρόμους της Γάζας ήταν από τα πρώτα που έγιναν viral.

Όσο κυνικό και απαίσιο και αν ακούγεται, η Shani Louk ήταν το τέλειο θύμα για να κινητοποιήσει τον δυτικό κόσμο – ειδικά τους νεότερους. Ενώ το Ισραήλ υπέφερε από την αρνητική κοινή γνώμη για δεκαετίες, αυτό το viral “περιεχόμενο” ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να ξεκινήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο χωρίς να θεωρηθεί ως ο επιτιθέμενος.

Το Ισραήλ δεν ήθελε να αφήσει τον κόσμο να πιστέψει ότι αυτές οι επιθέσεις “επιτράπηκαν”. Έτσι προωθήθηκε το εξής σενάριο: Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες απλά “απέτυχαν”. Κάτι το οποίο φυσικά δε βγάζει νόημα.

Επιτράπηκε να συμβεί

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν παραλλαγές της ίδιας ιστορίας: Το Ισραήλ δεν είχε καμία απολύτως ιδέα ότι αυτές οι επιθέσεις επρόκειτο να συμβούν. Ακολουθούν μερικοί τίτλοι από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι “δικαιολογίες” που χρησιμοποιούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε βγάζουν νόημα. Διότι μιλάμε για τη Μοσάντ – μία από τις ισχυρότερες υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της είναι σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα και χρησιμοποιεί τεχνολογία που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ακόμη επιστημονική φαντασία. Εν ολίγοις, η δύναμη και η επιρροή της Μοσάντ δεν πρέπει να υποτιμούνται.

Κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, η Μοσάντ διεξήγαγε επιχειρήσεις σε όλη την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική – με μεγάλη επιτυχία. Πιστεύετε ειλικρινά ότι η Μοσάντ (η οποία εδρεύει στο Ισραήλ) δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε στον ίδιο της τον χώρο;

Ορισμένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί δήλωσαν ότι το Ισραήλ “παραπλανήθηκε” από τη Χαμάς επειδή εισήγαγε όπλα μέσω πλοίων και σηράγγων. Είναι όμως έτσι; Ορίστε ο τίτλος ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε περίπου έξι μήνες πριν τις επιθέσεις.

Στις 30 Μαρτίου του 2023, το Ισραήλ εκτόξευσε τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Ofek 13

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

“Ο Ofek 13 είναι ο πιο προηγμένος του είδους του, με μοναδικές δυνατότητες παρατήρησης με ραντάρ, ενώ επιτρέπει τη συλλογή πληροφοριών κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και ορατότητα, ενισχύοντας έτσι τη στρατηγική νοημοσύνη”.

Οι δυνατότητες παρακολούθησης αυτού του δορυφόρου είναι τόσο προηγμένες που, αν αποκαλύπτονταν πλήρως, το κοινό θα πάθαινε σοκ. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχει κάτι το τόσο προηγμένο στην κατοχή του, το Ισραήλ απέτυχε να αντιληφθεί ότι μια ομάδα ανθρώπων στη Γάζα σχεδίαζε επίθεση χρησιμοποιώντας ημιφορτηγά.

Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια: Το Ισραήλ είχε καταλάβει εδώ και καιρό τι παίζει και άφησε τις επιθέσεις να συμβούν. Το Ισραήλ σχεδίαζε τη μαζική εισβολή στη Γάζα εδώ και χρόνια, αλλά χρειαζόταν ένα πρόσχημα. Και η Χαμάς τους το πρόσφερε στο πιάτο.

Με αυτά τα δεδομένα, ένα ερώτημα τίθεται: Ποιο ακριβώς ήταν το σχέδιο της Χαμάς;

Η Χαμάς δε νοιάζεται για τη Γάζα

Ένας από τους γιους του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη της Χαμάς, χαλαρώνει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Κατάρ. Η περιουσία του Χανίγια ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2014, δημοσίευσα ένα άρθρο με τίτλο ISIS: Ένα δημιούργημα της CIA για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στο εξωτερικό και την καταπίεση στο εσωτερικό. Το άρθρο αναφέρεται σε οργανώσεις όπως η ISIS που χρησιμοποιήθηκαν από την παγκόσμια ελίτ για να προωθήσουν διάφορες ατζέντες. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδότησαν τους Ταλιμπάν πριν από δεκαετίες.

Υπηρεσίες πληροφοριών όπως η CIA και η Μοσάντ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι επικεφαλής τέτοιων οργανώσεων μπορούν εύκολα να επηρεαστούν, να διαφθαρούν και να μετατραπούν σε χρήσιμους ηλίθιους. Μήπως η Χαμάς ακολούθησε την ίδια πορεία;

Οι τρεις κορυφαίοι ηγέτες της οργάνωσης δεν ζουν στη Γάζα αλλά στο Κατάρ. Η περιουσία τους ανέρχεται συνολικά σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Ναι σωστά διαβάσατε, 11 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ. Ενώ οι κάτοικοι της Γάζας ζουν στην απόλυτη φτώχεια, οι ηγέτες της Χαμάς απολαμβάνουν πεντάστερα ξενοδοχεία, ιδιωτικά τζετ και διακεκριμένες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οι ηγέτες της Χαμάς σε ιδιωτικό τζετ.

Από πού προέρχονται άραγε αυτά τα κεφάλαια; Όπως όλα δείχνουν, από διάφορες πηγές που συνδέονται με την παγκόσμια ελίτ.

Σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (Foundation for Defense of Democracies), το Κατάρ παρέχει στη Χαμάς από 120 έως 480 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η έκθεση αναφέρει τα εξής:

“Τα κεφάλαια αυτά παρέχονται στους ηγέτες της Χαμάς, άμεσα μέσω μισθολογίων και δωροδοκιών και έμμεσα μέσω κοινωνικών υπηρεσιών και κυβερνητικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τη Χαμάς να διατηρήσει τον πολιτικό έλεγχο της Γάζας”

New York Post, Hamas leaders worth staggering $11B revel in luxury — while Gaza’s people suffer

Το 2022, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το Κατάρ “σημαντικό μη νατοϊκό σύμμαχο” των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές βάσεις που κατέχουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στο Κατάρ – η γιγαντιαία αεροπορική βάση Αλ Ουντεΐντ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Κόλπο. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδοτούν το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, δεν πρόκειται για κάτι το αντιφατικό;

Εκτός από το Κατάρ, η Χαμάς λαμβάνει κεφάλαια απευθείας από το ΝΑΤΟ. Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA – United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) παρείχε στη Χαμάς πάνω από 380 εκατομμύρια δολάρια από το 2021 και μετά. Τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια προέρχονται απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μονάχα η κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην UNRWA τα τελευταία δύο χρόνια.

Εν ολίγοις, οι ίδιοι άνθρωποι που χρηματοδοτούν το Ισραήλ χρηματοδοτούν και τη Χαμάς. Κάτι το οποίο βγάζει νόημα μόνο όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι η Χαμάς είναι ένα ακόμα εργαλείο της ελίτ.

Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου; Σκότωσαν ένα σωρό ανθρώπους και αιχμαλώτισαν μερικούς ομήρους. Και μετά τι; Αντικειμενικά, τι ακριβώς πέτυχαν;

Οι ηγέτες της Χαμάς, που κατοικούν στο Κατάρ, είχαν πλήρη επίγνωση ότι οι επιθέσεις θα προκαλούσαν το Ισραήλ (έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο) να εισβάλει επιθετικά στη Γάζα. Επίσης, μετατόπισαν μέρος της κοινής γνώμης υπέρ του Ισραήλ. Δεν είχαν απολύτως τίποτα να κερδίσουν και τα πάντα να χάσουν. Παρόλα αυτά προχώρησαν με το πλάνο τους και προκάλεσαν μεγάλη δυστυχία στη Γάζα.

Το Μεγαλεπήβολο Σχέδιο

Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για έναν “μακρύ και δύσκολο” πόλεμο “από αέρος, ξηράς και θαλάσσης”. Περιττό να πούμε ότι οι “μακροί και δύσκολοι” πόλεμοι χρειάζονται μήνες για να σχεδιαστούν και να προετοιμαστούν. Ενώ ο δηλωμένος στόχος είναι η εξουδετέρωση της Χαμάς και η εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ, στην πραγματικότητα διακυβεύονται πολύ περισσότερα. Επιπλέον, το τελικό αποτέλεσμα με όλες τις προεκτάσεις του, έχει ήδη προσχεδιαστεί.

Θα μπορούσε το Ισραήλ να υποκινείται από τον σιωνισμό και την εθνοκάθαρση; Από βιβλικές προφητείες; Ή από πιο ρεαλιστικούς γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους; Ας πούμε ότι ο κάθε παράγοντας πίσω από τα παρασκήνια έχει τους δικούς του λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η σύγκρουση είναι η ευκαιρία του Ισραήλ να αποκτήσει τον έλεγχο της πολυπόθητης Λωρίδας της Γάζας και, πιθανότατα, να αντικαταστήσει τη Χαμάς με ένα κράτος-μαριονέτα.

Τα οφέλη για το Ισραήλ από τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας είναι τεράστια.

Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε στρατηγική θέση στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Παρόλο που οι συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα είναι εξαιρετικά δύσκολες, αυτό το κομμάτι περιοχής έχει τεράστιες προοπτικές.

Τίτλος άρθρου από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη.

Το άρθρο αναφέρει:

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της UNCTAD, γεωλόγοι και οικονομολόγοι επιβεβαίωσαν ότι τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη βρίσκονται πάνω από σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην περιοχή Γ της Δυτικής Όχθης και στις μεσογειακές ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

Οι νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στη λεκάνη της Λεβαντίνης κυμαίνονται στα 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ενώ το ανακτήσιμο πετρέλαιο εκτιμάται σε 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο “The Economic Cost of Occupation for the Palestinian People: The Unrealized Oil and Natural Gas Potential.”

Χάρτης της Λεκάνης της Λεβαντίνης. Παρατηρήστε πού βρίσκονται τα περισσότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου (γύρω από τη Γάζα).

Επί του παρόντος, οι Παλαιστίνιοι δεν επιτρέπεται να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους στα εδάφη τους. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτούς τους πόρους χωρίς να προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στην περιοχή. Έχουν ήδη γίνει συζητήσεις ώστε να μπορέσουν τόσο το Ισραήλ όσο και οι Παλαιστίνιοι να επωφεληθούν από αυτούς τους πόρους, δυστυχώς όμως δεν οδήγησαν πουθενά. Η τρέχουσα σύγκρουση είναι η ευκαιρία του Ισραήλ να τα πάρει όλα.

Αυτός είναι ένας μόνο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους μια ολοκληρωτική εισβολή στη Γάζα σχεδιάζεται εδώ και χρόνια. Και αυτός ο λόγος είναι τα τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι λόγοι εισβολής στη Γάζα και εκτόπισης του πληθυσμού της. Αλλά δε χρειάζεται να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει το κοινό είναι ότι το Ισραήλ ανταποκρίθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς.

Επίλογος

Αντιλαμβάνομαι ότι η ανάλυση αυτής της σύγκρουσης και της πολυπλοκότητας της σε ένα μόνο άρθρο είναι σχεδόν αδύνατη. Ωστόσο, πρέπει να τεθούν ορισμένα βασικά ερωτήματα, διότι οι απαντήσεις θα μας δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις: Γιατί συνέβησαν οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου; Ποιος επωφελήθηκε από αυτές; Ποιες είναι οι επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο;

Όπως είδαμε παραπάνω, η Χαμάς δεν είχε απολύτως κανέναν στρατηγικό λόγο να διαπράξει αυτές τις επιθέσεις. Επιπλέον, το Ισραήλ δεν είχε απολύτως κανέναν λόγο ώστε να αποτύχει να τις προβλέψει. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι οι επικεφαλής και των δύο παρατάξεων είναι συνεννοημένοι. Χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από τις ίδιες οντότητες. Αυτό που συμβαίνει είναι απλά παρωδία ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται μια μεγάλη γεωπολιτική αλλαγή. Ως συνήθως, αυτοί που υποφέρουν είναι οι αθώοι πολίτες. Όχι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τα παρασκήνια.

Στην ευρύτερη κλίμακα, η σύγκρουση αυτή έχει προκαλέσει απίστευτο διχασμό στον δυτικό κόσμο. Η ελίτ λατρεύει τον διχασμό και την κοινωνική αναταραχή. Επιπλέον, οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συγχωρούν το απόλυτο κακό όταν αυτό διαπράττεται από το δικό τους στρατόπεδο. Κάτι το οποίο φυσικά εξυπηρετεί τη σατανική ελίτ.

Εν ολίγοις, η σύγκρουση αυτή είναι πολύπλοκη αλλά ταυτόχρονα και απλή. Η ελίτ κερδίζει και οι απλοί άνθρωποι χάνουν. Έτσι απλά.

Σχολιάστε

Loading...